Q&A: Miksi lähdit politiikkaan?

“Ihan mielenkiinnosta kysyn miksi ihmeessä päätit lähteä politiikkaan? tuntuu näin ulkopuolisen näkökulmasta hyvin epäkiinnostavalta hommalta.”

- 37-vuotias ulkomailla asuva suomalainen

Lähdin politiikkaan mukaan, koska haluan muuttaa maailmaa. Aiemmin olen perustanut yrityksiä samasta syystä. Nyt tarkastelen tavoitetta vain hieman toisesta näkökulmasta. 

50549060_344315656160833_5141999047942340608_n.png

Olen huolissani tällä hetkellä monesta asiasta sekä Suomen että globaalilla tasolla.

Ilmastonmuutos on asia, mikä vaikuttaa meihin kaikkiin. Vapaa-ajallani pyrin elämään ympäristöystävällisesti mm. käyttämällä joukkoliikennettä, lentämällä vain harvoin (viimme vuoden aikana vain kerran ja tämä oli työmatka) ja syömällä pääosin kasvisruokaa.

En ole varma siitä, onko Suomi menossa siihen suuntaan, että fiksut ja pätevät tyypit haluaisivat jäädä Suomeen töihin tai palata Suomeen kun on kerran muuttanut ulkomaille. Huomaan tämän mm. kun seuraan useita tuttujani, jotka ovat muuttaneet eri puolille maailmaa. Onko Suomessa meillä tarpeeksi kiinnostavia mahdollisuuksia? Näen myös koko ajan miten meidän mahdollisuuksia rajoitetaan lainsäädännöllä ja siten estetään mm. innovatiivisten yrittäjien toimia Suomessa.

Olen tehnyt hommia pitkään sosiaalisen median parissa. Olin perustamassa ensimmäistä sosiaalisen median toimistoa Suomeen. Nyt näen kuitenkin kuinka sosiaalinen media on kuitenkn pettänyt meidät ihmiset. Se on yksi osasyy siihen että maailmamme on polarisoitunut. Vihakulttuuri voimistuu koko ajan sillä ihmiset ovat turhautuneita nykyiseen politiikkaan.

Koen, että minulla on vastuu tarjota omaa osaamistani maailman (ja Suomen) hyväksi, jotta lapsillani voisi asiat olla tulevaisuudessa edes vähän paremmin. 

Koen, että meillä kaikilla on vastuuta siitä mitä teemme ja koska olen ollut niin onnekas, että olen saanut oppia ja kokea melko lyhyen elämäni aikana niinkin paljon, haluan antaa myös takaisin maailmalle. Ja menemällä ehdolle ja sitoutumalla tähän asiaan, annan itsestäni niin paljon kuin pystyn yhteiselle hyvälle.

Päädyin Liike Nytiin mukaan, perustamaan sitä, sillä koin Liikkeen ajatukset todella inspiroiviksi: uskon, että voimme muuttaa tapaa tehdä politiikkaa: autamme ihmisiä ymmärtämään politiikkaa ja osallistumaan päätöksentekoon. Siinä ei ole mitään järkeä että tänä digitaalisena aikana, sillä teknologiat ovat tähän jo olemassa.

Liikkeessä olemme alkaneet rakentamaan tätä tapaa toimia, millä saamme ihmiset oikeasti mukaan päätöksentekoon. Teimme mm. äänestyksen soteen liittyen, minkä lopputuloksena nettiparlamenttimme äänesti sitä, että Liikkeen tulee rakentaa oma sote-malli. Teimme oman mallin ja saimme äänestyksissä tuloksen, että 91% kannatti meidän mallia. OIemme siksi sitoutuneet ajamaan tätä mallia läpi. Näin demokratia toteutuu käytännössä.

Sosiaalinen media ja digitaalisuus tuli jo disruptoimaan monia toimialoja, nyt on politiikan vuoro. Ja haluan olla siinä mukana. Ja itse asiassa minulla ei ole vaihtoehtoa, niin voimakas on sisäinen paloni tähän asiaan.

Eli yksinkertaisesti vastattuna, en vain voinut olla lähtemättä politiikkaan mukaan. Nyt on sen aika, se vain tuli paljon aiemmin kun olin suunnitellut.