Kaikki alkoi siitä kun…

IMG_8657-Edit.jpg

Hjallis Harkimo kutsui minut tapaamiseen. Hjallis oli ollut yritykseni hallituksen puheenjohtaja jo vuosia ja olin oppinut että, jos hän kutsuu tapaamiseen, siitä seuraa yleensä jotain mielenkiintoista. Aiheena oli Liike Nyt (tosin silloin sillä ei vielä ollut nimeä). Kuuntelin mistä oli kyse ja innostuin. Koin, että Liike olisi juuri sellainen tapa tehdä politiikkaa kuin mihin minä uskoin. Ja siinä oli jotain uutta ja raikasta. Ajatus siitä, että päätöksentekoa tuotaisiin lähemmäs kansaa kiinnosti minua.

Olen ollut perustamassa Suomen ensimmäistä sosiaalisen median toimistoa. Olen ollut perustamassa Suomen ensimmäistä blogiportaalia, Indiedaysiä. Olen ollut perustamassa SLUSHia silloin kun ei ollut coolia olla startuppilainen.

Olen nähnyt läheltä kuinka sosiaalinen media on muuttanut toimialoja, yrityksiä ja meidän ihmisten arkea. Olen saanut rakentaa sitä miten startupit muuttavat liike-elämää ja yritysmaailman tapaa kehittää asioita.

Olen seurannut politiikkaa sivusta jo pidempään ja koen että nyt on aika muutokselle siinä miten yhteiskunnassa asioita viedään eteenpäin. Ja haluan olla siinä mukana.

Uskon, että me kaikki voimme olla valitsemassa ja vaikuttamassa.
Uskon, että päätöksenteko voi olla avoimempaa ja rehellisempää.
Uskon, että ratkaisuja voidaan tehdä tutkittuun tietoon ja kokemukseen perustuen.

Asiat, joita olemme pitäneet itsestäänselvyyksinä, kuten puhdas luonto ja turvallinen yhteiskunta, eivät enää ole sitä. Teollistuminen ja digitaalisuus ovat muuttaneet maailmaa, jossa elämme ja muutosnopeus kasvaa jatkuvasti. Tämä nopeus täytyy saada myös päätöksen tekoon.

Muutoksen aikaansaamiseksi tarvitaan ihmisiä, jotka ovat tottuneet haastamaan vanhaa ja luomaan uutta. Olen siihen valmis, mutta tarvitsen myös teitä:

Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.

Jos haluat mukaan tälle matkalle, seuraa minua Facebookissa tai laita sähköpostia: helene.auramo@liikenyt.fi.