Q&A: Miksi Liike Nyt ei ole puolue? 

Suomessa on jo 18 puoluetta. Ongelma ei ole puolueiden määrässä vaan niiden tavassa toimia. Ne kaikki toimivat keskitetysti, koska puoluelaki velvoittaa siihen. 

Vain 6% suomalaisista kuuluu poliittisiin puolueisiin, joten haluamme tarjota kanavan lopuille 94 %:lle. 

Emme halua olla uusi kopio vanhasta tavasta toimia vaan tarjota uudenlainen tapa politiikan kentälle. Uskomme meidän tapaan toimia ja siihen, että meillä on tarjota uutta. Tänne kirjoitin enemmän siitä, mikä on Liike Nyt. 

Haluamme toimia yhdessä sekä asiantuntijoiden kanssa, että suomalaisten. Teemme mielellämme myös yhteistyötä muiden puolueiden kanssa.  

Miten Liikkeen toiminta on näyttäytynyt minulle sisältäpäin?

Meillä ei Liikkeessä ole hierarkiaa, vaan toimimme mielestäni tasa-arvoisesti. Ollessani ehdokkaana, koen että voin toimia vapaasti. Tiimimme toimistolla ja ympäri Suomen täynnä intoa ja positiivista energiaa. Olen aiemmin törmännyt startup-maailmassa samanlaiseen “haluamme muuttaa maailmaa” -henkeen, mm. silloin kun oli perustamassa Slushia. Liikkeessä ei pönötetä, vaan oikeasti tehdään ja saadaan aikaiseksi. 

Mediassa meistä kirjoitetaan usein Harkimon tai Harkimon ja Jungnerin liikkeenä, mutta näin asia ei ole. Me päätämme asioista yhdessä. Olen yksi Liike Nytin perustajista ja en ole kokenut tällaista hierarkiaa meillä, missä “Hjallis päättäisi kaikesta”. 

Media tarttui jossain vaiheessa virheellisesti tällaiseen ajatukseen “ehkä Liike ei ole puolue, koska ne haluaa pimittää rahoja”. Tämä oli täysin absurdi ajatus. Itse asiassa muistan yhden kokouksen missä Hjallis sanoi, että laitetaan kaikki lahjoitukset julkisiksi (summa ja nimi), vaikka vaan euron lahjoitukset. Itse vastustin ajatusta, sillä tiedän etten mm. Itse olisi entisessä elämässä halunnut omaa nimeäni jonnekin 1-10 euron lahjoituksen takia. 

Puolueiden ja ehdokkaiden tulee julkistaa kaikki yli 1500 euron lahjoitukset. Me olemme nyt sitoutuneita tähän samaan. 

Itse tuen läpinäkyvyyttä ja siksi olen suunnitellut toteuttavani kampanjani ja mahdollisen kansanedustajana olemisen seuraavasti:

  • Julkistan kaikki lahjoitukset nettisivuillani seuraavassa muodossa: Etunimi.sukunimi ja lahjoituksen määrä sekä päivämäärä

  • Julkaisen kaikki tapaamiseni (lobbauksen läpinäkyvyyden takia).

Q&AHelene AuramoQ&A