Päiväkirjaa vaalien ulkopuolelta: Olen laihtunut 6kg

Laihtumisestani ja ruokavaliostani kyseltiin eri sosiaalisen median foorumeilla. Siksi päätin kirjoittaa siitä tänne lyhyen postauksen.

- 6kg saavutettu 9.2.2019, -4kg jäljellä.

- 6kg saavutettu 9.2.2019, -4kg jäljellä.

Aloitin 1.1.2019 terveellisemmän elämän. Siihen kuului uusi ruokavalio ja enemmän liikuntaa. Tavoitteenani oli, että vaaleihin mennessä (14.4.2019) olisin laihtunut 10kg. Aloitin tämän projektin melko isosti ja kunnianhimoisesti. Ja kaksi viikkoa en syönyt sokeria ollenkaan, välttelin viljoja ja maitotuotteita sekä punaista lihaa.

Täsäs kohtaa kuitenkin hieman vielä omaa taustaani. Olen opiskellut health coachiksi vuosia sitten. Silloin perehdyin useampiin eri ruokavalioihin. Opin tuolloin itselleni terveellisen ja toimivan ruokavalion. Stressaava työ, raskausajat ja monet seikat veivät kuitenkin siihen, että raskauden aikana lihoin ja kilot eivät enää karisseet pois.

Uuden ruokavalioni kulmakiviksi nostin seuraavat seikat:

  • Terveellisyys: minun tulisi voida hyvin ja syödä luonnollisia asioita.

  • Ympäristöystävällisyys: Haluaisin, että kuormittaisin luontoa ja ilmastoa vähemmän kuin ennen.

Ja siksi se muotoutui seuraavanlaiseksi:

  • Syön pääasiassa kasviksia, juureksia ja hedelmiä

  • Vältän punaista lihaa paitsi luomua ja sellaista mikä olisi menossa hävikiksi (mm. jos mummo on tehnyt ruokaa)

  • Olen luopunut karkeista, kekseistä, sipseistä jne. Olen syönyt yhden Suffelin, muutamia noitapillejä ja Runebergin tortun.

Health coach -aikana opin sen, että on hyvä sallia aina pieni fuskaus ruokavaliossa. Siksi parin viikon jälkeen muutin tätä ruokavaliota sellaiseksi että 20% saan fuskata jos haluan.

Liikunnan osalta olen projektissani toisatiseksi epäonnistunut. Olen nimittäin liikkunut ehkä pari kertaa viikossa. Minulla on ollut Elixiassa hyvä PT ja olen tykännyt niistä treeneistä.

Mitkä ovat fiilikset nyt?

Ensimmäiset kaksi viikkoa ajattelin että mitä syön ja mitä en saa syödä. Nyt en enää ole ajatellut. Itse asiassa en ollut pariin viikkoon punninut itseäni, joten yllätyin siitä, että vaaka näytti noin suurta miinusta. Viimeksi kun punnitsin olin laihtunut 3.5kg. Laihtumisen olen toki huomannut mm. housuista, jotka alkavat tippua.

Uskon, että pääsen 10kg tavoitteeseeni.