Q&A: Miksi juuri minut tulisi valita eduskuntaan?

Suomi saisi minusta rohkean, oma-aloitteisen ja luovan kansanedustajan.

facebook banneri2.png

Suomi saisi minusta rohkean, oma-aloitteisen ja luovan kansanedustajan, jolla on hyvä sydän ja inhimilliset arvot ja joka ymmärtää elämää monelta eri kantilta. Minua on aina ohjannut halu palvella, ei oma ego. Se on mielestäni tärkeä piirre kansanedustajalle. Lapsillamme tulee olla hyvä tulevaisuus Suomessa, mutta se ei onnistu ilman muutosta:

  1. Koulutukseen ja innovaatioihin tulee panostaa, jotta pärjäämme globaalissa kilpailussa ja saamme pidettyä Suomessa täällä koulutetut talentit. Jokainen nuori tulisi kouluttaa peruskoulun jälkeen.

  2. Yrittäjille sosiaaliturva, kasvun ja ympäristöystävällisen toiminnan mahdollistavia yritystukia ja myös mahdollisuus uuteen alkuun henkilökohtaisen konkurssin jälkeen. 

  3. Asumisterveys on saatava kuntoon niin kodeissa kuin työpaikoillakin.

  4. Perhevapaat tulee saada jakaa tasaisesti ja myös niin, että perheet joissa on kaksi isää ja/tai äitiä saavat samat oikeudet kuin muutkin perheet.

  5. Suomi johtotähdeksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

  6. EU-maiden välillä tapahtuva verokilpailu on kestämätöntä, joten yritysverotus tulee yhtenäistää.

Olen opiskellut Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Olen myös päässyt Harvardiin tekemään hallitusammattilaisten kurssin. Olen ollut niin kaupan kassa, yrittäjä kuin toimitusjohtajakin ja johtoryhmän jäsen. Olen ollut perustamassa monia uusia juttuja Suomeen, joihin ei aluksi olla uskottu: ensimmäistä sosiaalisen median toimistoa, Indiedays-blogiportaalia, Slushia sekä viimeisimpänä poliittista liikettä nimeltä Liike Nyt.

Miksi äänestäisit minua? Ymmärrän digitalisaation mahdollisuudet ja pystyn miettimään luovasti ratkaisuja laatikon ulkopuolelta. Tuon politiikkaan startup-asennetta ja -kokemusta: sidosryhmien kuuntelua ja osallistamista, nopeaa päätöksentekokykyä, kokeilukulttuuria sekä puoluerajat ylittävää yhteistyötä vanhat rakenteet unohtaen. Lupaan tehdä kaikkeni, jotta muutosta saadaan aikaan ja lapsillamme on hyvä tulevaisuus Suomessa.

Kuva on otettu minusta vuonna 2016 kun Uuno oli vatsassani. Minusta meidän aikuisten tulee tehdä kaikkemme, että lastemme tulevaisuus olisi mahdollisimman hyvä. Omilla lapsillani on äänioikeus vasta 2032 ja 2034. Siihen saakka heidän on voitava luottaa siihen, että aikuiset toimivat reilusti ja jättävät myös heille hyvän tulevaisuuden.

Kuva on otettu minusta vuonna 2016 kun Uuno oli vatsassani. Minusta meidän aikuisten tulee tehdä kaikkemme, että lastemme tulevaisuus olisi mahdollisimman hyvä. Omilla lapsillani on äänioikeus vasta 2032 ja 2034. Siihen saakka heidän on voitava luottaa siihen, että aikuiset toimivat reilusti ja jättävät myös heille hyvän tulevaisuuden.