Allekirjoitettu: Sisäilmalupaus

Sisäilmasta sairastuneita Suomessa arvioidaan olevan 1. asteen sairastuneita (työkykyinen) sisäilmasairaita noin 500 000, 2. asteen (työpaikkarajoitteinen) noin 250 000 ja 3. asteen (työkyvytön) noin 20 000. Sisäilmakodittomia arvioidaan olevan 20 000 ja ilman olosuhteiltaan sopivaa työ- tai opiskelupaikkaa vielä tätäkin enemmän. (Homepakolaiset ry 2017)

IMG_0370-Edit.jpg

Sisäilmasairaus on koskettanut myös omaa perhettäni, kun kodistamme löytyi hometta ja jouduimme jättämään oman kotimme ja kaiken irtaimen omaisuutemme, mitä ei voitu pestä 90 asteessa. Kyse on laajasta ongelmasta, jonka kohdanneet jäävät usein oireiden ja ongelmiensa kanssa yksin. Tämä on myös iso taloudellinen taakka ihmisille, sillä vakuutus ei tätä menetystä korvaa.

Allekirjoittamalla sisäilmalupauksen, olen luvannut toimia aktiivisesti terveyspalveluiden, sosiaalipalveluiden, toimeentulon sekä koulutus- ja työmahdollisuuksien järjestämiseksi yhdenvertaisesti myös sisäilmasta oireileville ja sairastuneille seuraavalla vaalikaudella, mikäli tulen valituksi eduskuntaan.

Minulle on tärkeää lisätä tietoisuutta aiheesta ja toimia, jotta apua ja tasavertaisia mahdollisuuksia on saatavilla myös sairastuneille.

Ehdokas, allekirjoita sinäkin!