Mitä jos uran ja vanhemmuuden voisi yhdistää tasa-arvoisesti?

Järjestimme eilen yhdessä Liike Nytin neuvonantajan Nora Stenvallin kanssa tilaisuus teemalla “Ura+vanhemmuus=?”.

Kuva eilisestä “Ura+Vanhemmuus=?” -illasta. Kuvassa Helene Auramo, Anni Erkko ja Nora Stenvall

Kuva eilisestä “Ura+Vanhemmuus=?” -illasta. Kuvassa Helene Auramo, Anni Erkko ja Nora Stenvall

Haluamme auttaa kaikkia uran ja vanhemmuuden parissa kamppailevia, sillä meitä on monia – minä myös! Halusimme keskustelun avulla tarjota työkaluja siihen, miten ruuhkavuosissa voi pärjätä.

Tilaisuudessa oli meidän lisäksemme Anni Erkko, joka on kirjoittanut Uraäidin selviytymisoppaan, yrittäjä Anne Kukkohovi, urapsykologi Anu Tevanlinna, toimitusjohtaja Pasi Laine, Lauttasaaren senioritalon toiminnnajohtaja Saija Toropainen sekä Kalliolan Setlementin viestintäpäälikkö Terhi Leiniö.

Kerroin tilaisuudessa omia kokemuksiani siitä, minälaisena äitiyden ja yrittäjyyden yhdistäminen on ollut minulle. Yrittäjyys on aiheuttanut sen, että minulla on ollut  mahdollisuus pitää lyhyemmät äitiyslomat kuin monella muulla. Lisäksi meidän perheessä puolisoni on joutunut kantamaan paljon keskimääräistä enemmän vastuuta kodista ja lapsista.

Mitä opin tilaisuudesta? Uran ja vanhemmuuden yhdistäminen on mahdollista, mutta siihen tarvitaan joustoa niin työnantajilta kuin työelämän rakenteilta sekä sitä, että vanhemmat osaavat ottaa itse myös rennommin.

Erityisen tärkeänä antina tilaisuudesta pidin sitä, että meidän vanhempien tulee pitää yhtä ja jakaa kokemuksia: Se miltä toisen elämä näyttää somessa, ei ole totta, vaan someverhon taakse kätkeytyy usein aivan erilainen arki. Samalla tosi moni muu kokee samoja haasteita kuin itse. Puhumalla ne muuttuvat normaalimmaksi, tavallisemmaksi.         

Muista sinäkin jakaa ajatuksia, pyytää apua ja ottaa hippasen rennommin!

Kurkkaa videolta, mitä ajatuksia uran ja vanhemmuuden yhdistäminen minussa ja Norassa herättää.


Helene Auramo