Mitä jos tekisimme enemmän yhdessä?

Räppäri Mikael Gabriel julkaisi viime viikolla uuden biisin. Se löytyy YouTubesta tämän linkin takaa.

Rikkaat vaan rikastuu, kun köyhät on ruokajonossa

On viiden euron lottovoitto syntyy Suomessa

Yksinhuoltaja metros menos töistä kotiin

Kun lapsi tekee ulosottokirjeestä lennokin

Taiteilijat kuvaavat maailmaa, missä me elämme – he toimivat arkemme totuuden torvina. Monissa teoksissa kuvastuu maailma, jossa suomalaisilla ei ole hyvä olla, eivätkä he luota nykypäivän Suomeen. Niistä peilautuu paha olo, jota poliitikot eivät kuuntele eivätkä aidosti ymmärrä.     

Miksi?

Ollaa netis yhes, todellisuudes yksin

Vähä vastauksii, paljon kysymyksii

Annetaa Sipilälle pysti

Hyvinvointivaltio rikko itsemurhaennätyksii

Elämmekö nykyään hyvinvointivaltiossa, jossa meiltä kuitenkin puuttuu yhtenäisyyden ja merkityksellisyyden tunne? Emme enää kanna vastuuta yhdessä yhteisten asioiden puolesta, vaan kannamme vastuuta lähinnä itsestämme ja lähipiiristämme, jos siitäkään. Ulkoistamme vanhustenhoidon, lastenkasvatuksen ja terveydenhuollon, kun emme tunne yhteistä vastuuta.  

Aidosti hyvinvoivaa Suomea ei rakenneta tällä tavalla. Tarvitsemme herätyksiä, jotta ymmärrämme, kuinka isojen asioiden äärellä olemme.

Politiikka ei toimi pelkän puheen ja katteettomien lupausten avulla. Uskon, että tarvitsemme lisää keskustelua, toisten kuuntelua ja empatiaa. Yhteistä tahtoa luoda ratkaisuja ja todellisia tekoja.

Kukaan ei yksinään saavuta isoja tuloksia. Siksi tarvitsemme yhteen hiileen puhaltamista, niin poliitikkojen, yrittäjien, taiteilijoiden kuin ihan tavallisten kansalaisten osalta. Yhdessä ratkaisujen etsiminen voi mielestäni olla myös se liima, joka tuo meidät yhteen kokemaan, että yhdessä olemme enemmän ja olemme osa jotain isompaa. Että kuulumme.

En olisi hypännyt mukaan politiikkaan, jollen olisi kokenu,t että meillä Liike Nytissä on edellytykset tehdä maailmasta parempi.

Liike Nyt pyrkii luomaan kanavia, joissa saamme kuulla ihmisiä ja antaa etenkin nuorille työkaluja auttaa rakentamaan parempaa Suomea.

Sellaista, missä köyhien ei tarvitsisi olla ruokajonossa, lapsien ei tarvitse nähdä ulosottokirjeitä, eivätkä itsemurhalukemat riko ennätyksiä.

Tervetuloa mukaan rakentamaan parempaa maailmaa - yhdessä!

Helene Auramo