Uusia suuntia

Isoja uutisia, joten toivottavasti jaksat lukea loppuun. :)

Jo vaaleissa ilmoitin yhdeksi pääteemakseni “elinikäisen oppimisen”. Itselleni on ollut tärkeää aina oppia ja opetella itselleni täysin uusia asioita. 

Niille, jotka eivät tunne minua, olen KTM (Helsingin Kauppakorkeakoulu), päässyt maisterilinjalle Taideteolliseen korkeakouluun Media Labiin, valmistunut health coachiksi, päässyt Harvardiin opiskelemaan hallitusammattilaisten kurssin ja opiskellut meikkaamista. 

Olen ollut VP ja johtoryhmän jäsen Marketing Clinicillä ja yrittäjä, perustanut monia juttuja kuten Slushia, Indiedaysiä, ensimmäistä sosiaalisen median toimistoa Zipipopia, sekä Okimo Cliniciä.

Tämän lisäksi olen perustanut nyt keväällä Auramo Stenvall -yrityksen voimanaisen Nora Stenvallin kanssa. Yrityksemme kautta edistämme hankkeita, jotka ovat sydäntämme lähellä. Miksi? Koska jokaisen tulisi käyttää aikansa ja energiansa siihen mitä haluaa tehdä ja millä on itselle merkitystä. Siksi olemme tekemässä monia isoja hankkeita mm. vanhusten hoivan parantamiseksi ja elinikäisen oppimisen edistämiseksi. Lue lisää täältä.

Aiemmin minua motivoi erityisesti oppiminen, nyt taas se miten käytän omaa osaamistani muiden ihmisten ja luonnon auttamiseen/pelastamiseen.

Kerronkin siksi innoissani, että olen ottanut vastaan väliaikaisen toimitusjohtajan position Adinum Oy:ltä (itse asiassa jo hieman yli kuukausi sitten, en vain ole kertonut siitä kun on ollut niin paljon hommia). Koulutusseteleillä tehtäväni on kehittää tätä uutta ideaa ja rakentaa organisaatio sen ympärille. Kyseessä on suomalainen innovaatio, joka toimii sekä työsuhde-etuna, että yt-tilanteissa lakisääteisen irtisanomisvelvollisuuden ostalta.

Tässä koulutussetelin esittely:

Koulutusseteli on vasta alussa, joten kasvatamme mm. kumppaniverkostoamme. Vastaanotto on kuitenkin ollut uskomattoman hyvä. Puheluissa olen saanut toistaiseksi 95% mukaan tähän samantien ja 5% haluaa miettiä syksyyn.

Tässä alla Koulutusseteli pähkinänkuoressa :

MISTÄ ON KYSE? 

Koulutusseteli on työnantajalle vaivaton sekä kustannustehokas ratkaisu. Sen avulla työnantajat voivat tarjota työntekijöilleen uutta, inspiroivampaa ja reilumpaa mahdollisuutta oppia muuttuvassa ja monimutkaisessa maailmassa yksilöiden eroavaisuudet huomioiden. Koulutusseteleitä voi käyttää koulutuksiin, persoonallisuustesteihin, tapahtumiin, uravalmennukseen ja coachaukseen. 

MITEN? 

Työntekijöille annetaan virtuaalisia koulutusseteleitä, joiden avulla he saavat itse vapauden valita mutta samalla heille annetaan myös vastuun kasvaa ja oppia. 

KENEN KOULUTUKSIA?

Olemme vasta alkaneet laajentaa kouluttajaverkostoamme, joten se kasvaa koko ajan. Kumppaneitamme löytyy nettisivuilta. Lisäksi meillä on koulutuslupaus, eli jos löytyy joku koulutus, mistä työntekijänne ovat kiinnostuneita, me olemme valmiita olemaan heihin yhteydessä. Koulutussetelien avulla voi myös ostaa tapahtumia, kuten Nordic Business Forumin -lippuja. 

Koulutussetelien kautta voi ostaa koulutuksia, uravalmennuksia, psykologisia testejä ja tapahtumien lippuja (kuten Nordic Business Forum). Jos olet kumppani tai kiinnostunut kuulemaan lisää, ole minuun suoraan yhteydessä: helene.auramo@koulutusseteli.com.

Tämä on yksi sellainen muutos, jonka haluan maailmassa nähdä.

Helene Auramo