Mikä on Liike Nyt?

Liike Nyt perustettiin, jotta poliittista päätöksentekoa saadaan uudistettua ottamalla ihmiset mukaan päättämään ja perustamalla päätökset tutkittuun tietoon. Liike Nyt keskittyy tekemään politiikkaa asiat, ei ideologia edellä. Asiat pitää pystyä ratkaisemaan ideologiasta tai omista hyötynäkökulmista riippumatta. Liike Nyt ei ole puolue, vaan ennen kaikkea kaikille avoin poliittinen liike.

Liike Nyt muuttaa politiikan tekemistä. Demokratian kannalta ei ole järkevää, jos valta keskittyy vain harvoille ja että sama henkilö istuu monella eri pallilla samanaikaisesti. Liike Nyt uudistaa yhteiskunnallista päätöksentekoa perustamalla päätökset tutkittuun tietoon ja antaa vaikutusvaltaa niille, joita päätökset koskevat. Antamalla äänesi meille et anna omaa ääntäsi pois, päin vastoin.  

Haluamme ottaa ihmiset mukaan päättämään asioista, jotka koskettavat heidän arkeaan ja tulevaisuuttaan. Siksi Liike Nyt äänestyttää merkittävimmät linjaukset vaikuttajaverkostollaan.

Liike Nytin yhteiset periaatteet

Liike Nyt on valinnut kuusi perusperiaatetta, jonka kaikki liikkeessä allekirjoittavat. Niiden varaan syntyy luottamus ja tilaa erilaisille näkemyksille. Erilaiset poliittiset mielipiteet eivät ole uhka, vaan niistä syntyy oivalluksia.

  1. Jokaisesta on pidettävä huolta

  2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilu

  3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla

  4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa

  5. Yksilön arvostaminen

  6. Eurooppa-myönteisyys

Lue lisää tiekartastamme.

Katso minun ja Nora Stenvallin videot, missä keskustelemme Liike Nytin ideasta ja tavoitteista.