Kuusi periaatetta, mitkä allekirjoitan:

  1. Jokaisesta on pidettävä huolta

  2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut

  3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla

  4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa

  5. Yksilön arvostaminen

  6. Eurooppa-myönteisyys

SUOMEEN KAIVATAAN MUUTOSTA

Mutta miten muutos voidaan saavuttaa jos mennään kuten on aina menty?

YRITTÄJYYS

Yrittäminen on lähellä sydäntäni, sillä olen ollut yrittäjä jo yli 10 vuotta. Olin mukana perustamassa Slushia, sillä halusin muuttaa asennetta yrittäjyyttä kohtaan Suomessa. Olen ollut mukana perustamassa Suomen ensimmäistä sosiaalisen median toimistoa Zipipopia sekä yhtä maamme suosituimmista blogialustoista nimeltään Indiedays. Viimeisimpänä työskentelin Marketing Clinicilllä, jossa johdin yrityksen viestintä ja luovaa yksikköä MC Engagea.

Olen yksi Slushin perustajista. Haluan kuitenkin auttaa myös muita yrittäjiä kuin vain startupeja.

Olen yksi Slushin perustajista. Haluan kuitenkin auttaa myös muita yrittäjiä kuin vain startupeja.

Liike Nyt selvitti nettiparlamentissaan ihmisten toiveita yrittäjyyteen liittyvien teemojen osalta syksyllä 2018. Sen pohjalta haluan olla mukana edistämässä mm. seuraavia asioita:

  • Yrittäjille sosiaaliturva

  • Yrittäjän uuden alun helpottuminen

  • Nuorten tukeminen yrittäjyyteen

TULEVAISUUDEN TYÖ

Suomen tulee mahdollistaa työnteko nyt ja tulevaisuudessa, vaikka kilpailu globaalilla tasolla kovenee. Miten otamme huomioon sen, että työt muuttuvat mm. digitaalisuuden ja tekoälyn myötä? Miten mahdollistamme sen, että meillä on riittävästi osaamista tulevaisuudessa?

Minusta meidän tulee panostaa koulutukseen ja innovaatioihin. Startupit ja innovatiiviset yritykset ovat tässä keskeisessä roolissa. Eräs yritysjohtaja sanoi minulle muutama vuosi sitten, että uskoo että kaikki ovat enemmän tai vähemmän yrittäjiä tai freelancereita tulevaisuudessa. En usko itse tähän, mutta jos niin kävisi nykysysteemillä se olisi katastrofi. Yrittäjän elämä on epävarmaa ja täynnä riskejä. Se ei sovi kaikille.

Kilpailemme koko ajan myös kansainvälisesti talentin pitämisessä Suomessa. On siis kyse paitsi siitä, että saamme ulkomaisia osaajia Suomeen, myös sen, että saamme pidettyä Suomessa täällä koulutetut ammattilaiset.

ASUMISTERVEYS

Olen viimeisen vuoden aikana joutunut henkilökohtaisesti kokemaan mitä tarkoittaa joutua alttiiksi asumisterveyden haasteille. Olemme yhteiskuntana isomman ongelman edessä kuin olemme suostuneet tunnustamaan. Sadat tarinat sekä kotien että työpaikkojen ongelmista ovat avanneet omat silmäni. On häkellyttävää, kuinka moni viaton lapsi ja nuori joutuu kärsimään terveysogelmista voimatta vaikuttaa asiaan mitenkään. On lähes yhtä häkellyttävää kuinka moni vähättelee ongelmaa ja kuinka ihmiset eivät saa riittävästi tukea ja empatiaa ongelmien kohdatessa.

TASA-ARVO

ILMASTONMUUTOKSEN TORJUMINEN

KOULUTUS JA ELINIKÄINEN OPPIMINEN

Haluan näyttää mallia siihen, minkälaista voi olla uudenlainen politiikka: Sellaista, missä opitaan tekemään asioita yhdessä ihmisten kanssa. Se tarkoittaa sitä, että kykenemme määrittelemään ongelmia ja päättämään asioita yhdessä.